HTML

Új képek, és sok munka

2008.09.03. 17:56 :: Oroján Sándor

Új képek elérhetők az alábbi címen:

http://www.flickr.com/photos/24099929@N08/sets/72157607025234987/

Ezen a héten kezdődött az őszi ülésszak első plenáris hete az Európai Parlamentben.
Biztos ti is olvastátok, hogy a strasbourg-i ülésterem plafonja leszakadt, ezért az egyébként is ésszerűbb helyszínen, Brüsszelben üléseznek a képviselők. Ez azt jelenti, hogy a munkatársak, asszisztensek is intenzív munkát folytatnak a héten, a mi irodánk például reggel 9-től este 9-ig nyitva volt, mindannyian dolgoztunk, Képviselő Asszonnyal együtt.

Szóval beindult az ipar idekinn. Kedden pl. delegációs ülésen vettünk részt, ez a Néppárt magyar tagjainak ülése, amelyen az asszisztensek is megjelennek. A Szájer József vezette ülésen téma volt a grúz helyzet csakúgy, mint a plenáris ülések összes témája. Talán az előbbi téma jobban izgatja az otthoniak kedélyét, az álláspontunkat jól szimbolizálja a alábbi, De Blasio Antonio képviselőnk irodája előtt kiragasztott poszter.

A lent nem látható szöveg: "Enough is enough. Support Georgia"

Egyébként jellemző, hogy a politikai üzeneteket nyugaton sokkal kevésbé komolyan, sokszor az irónia eszközével próbálják közvetíteni, vagyis ötletes karikatúrák, humoros mondatok utalnak a mögöttes tartalomra. (példák a fenti linken)

Vajon mi lenne, ha nálunk egy párt az ellenfelét karikatúrával ábrázolná egy óriásplakáton, és emellé képregényes buborékban írná le frappáns üzenetét? Egyrészt az ellenfél modortalansággal vádolna, másrészt a kikarikírozott ellenfelünk is kevésbé gyűlölhető személyiséggé válna. Bennem legalábbis a megmosolyogtató plakátok nem a gyűlölet érzését keltik, inkább ennek ellenkezőjét. Az az érzésem, hogy nálunk sem ártana egy kis lazaság a pártkommunikációban, nem lenne baj, ha a szerintem kicsit görcsös kommunikációt felváltaná egy oldottabb hangvételű.

Nem jobb lenne például, ha a verbáltálib kommentezőim csinálnának egy karikatúrát rólam, melyen a homokozóban ülök, rövidnadrágban, és a homokozólapáttal pötyögöm a laptopot, amelyen Érsek nem tud számolni cikk jelenik meg? Szerintem jól érthetővé tenné a kommentezők "Oroján kistaknyos, hogy jön ő ahhoz, hogy beleszóljon a nagyok dolgába?" üzenetét. És nem kéne acsarkodni, sárga földig lehordani.

Vagy mi is csinálhatnánk egy karikatúrát az óvodás Fehér Oszkárról, aki Dr. feliratú pólóban az önkormányzati törvényt tartja kezében, bambul társára, aki előtte egy Matchbox-ot tologat, és azon gondolkodik kis buborékban, hogy: "sose értettem az ilyen bonyolult dolgokat. Ezt vajon melyik paragrafus szabályozza?". Jól példázná a alpolgármester jogi csűrés-csavarásait, és egyszerű, praktikus dolgok meg nem értését. (jó példa erre a parkolási rendszer kialakítása).

Persze ennek nincs meg a kultúrája nálunk, egyszerűbb a helyben "hagyományos" módon politizálni. A blog viszont azért is van, hogy feszegesse a kereteket. :)

Na, de félre tréfa és komolytalanság, az EP nagyon komoll hely. A badged nélkül sehova sem mehetsz, mert kiszúrnak a biztonságiak. Ellenben a metrón, vagy az EP előtti parkban annyira gyatra a közbiztonság, hogy még a magyar delegáció tagjait is érték attrocitások (é.a. verés, rablás).

Hétfőn volt lehetőségem megtekinteni az EPP (Európai Néppárt) frakcióülését, kedden pedig részt vettem az Olajos Péter által vezetett megbeszélésen, amelyen a WWF képviselői mondták el véleményüket az ETS-ről (Kibocsátás-kereskedelmi Rendszer).

Szerda este minden eddiginél kedvesebb programot tartogatott számomra. Egy őszi ülésszak-indító kerti parti volt egyik munkatársunknál, és ott voltak a képviselők is. Oldott hangulatban egymásnak sütöttük a csirkecombot (ebben De Blasio Antonio nagy művész volt), és jót beszélgettünk. Csütörtök (ma) reggel Becsey Zsolttal és a lakótársammal kávéztunk, aztán jöhetett egy izgalmas feladat, ugyanis az EP elfogadta a számítógépes repülőjegy-foglalási rendszerekre vonatkozó szabályok felülvizsgálatát és egyszerűsítését szolgáló néppárti javaslatot, erről kellet írnom egy rövid összefoglalót majd egy sajtóközlemény. Számomra érthetetlen okokból még nem került fel a hír az index címoldalára, de az alábbi linken megtekinthető:

http://www.barsinepatakyetelka.hu/hu/cikk/136/ 

Végre jut időm egy kis sportra is. Délután életemben először, squasholni fogok egyik munkatársammal. Azt mondják, a tenisz után nem olyan nehéz. MAjd meglátjuk... :)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr28646842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

loreley 2008.10.28. 12:34:11

basszus neked nincs jobb dolgod, mint irogatni????
süti beállítások módosítása