HTML

Egyetért velünk az ombudsman

2009.10.27. 14:35 :: Oroján Sándor

Igaz, eltelt pár hét a Fidelitas egri kijárási tilalmat bíráló sajtótájékoztatója óta, de még mindig aktuális a téma. Most Szabó Máté ombudsman hívta fel az egri jegyző figyelmét a rendelettervezet jogszabályokba ütköző passzusaira. Emellett megemlíti: a hatályos jogszabályokban léteznek olyan, a bevezetni kívántnál jóval enyhébb korlátozással járó jogi eszközök, amelyek hatékonyabban alkalmazhatók a gyermekek, fiatalok jogainak védelmére. Ilyen például az, ha az alkohol és dohánytermékek 18 év alattiaknak történő eladását fokozottan és következetesen ellenőrzik, ennek során együttműködnek más hatóságokkal, helyszíni bírságot szabnak ki.

Örülünk, hogy a Fidelitas véleményével összecseng az ombudsman állásfoglalása, és reméljük, Jegyző úr végleg elveti a kijárási tilalom ötletét, ehelyett mihamarabb lehetőséget biztosít a Fidelitas számára, hogy egyeztessünk a fiatalok védelmének ügyében.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr581478953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása