HTML

Alelnöknek indulok

2011.07.12. 14:17 :: Oroján Sándor

Július 16-17-én tartja tisztújító kongresszusát a Fidelitas, idén először én is megméretem magam az alelnöki tisztségért. Habár sokszor, sok helyen elmondtam a terveimet, és a Fidelitas tagjai jól ismerik, mit tartok fontosnak a szervezetünk számára, a Kongresszus előtt röviden, írásban is megfogalmazom a két "vesszőparipámat".


A Fidelitas jövőjéről beszélgetve :)

Az egyik alapvetésem, hogy a magyar társadalom, ezen belül a magyar fiatalok jóval érzékenyebbek a környezetvédelem ügye iránt, mint amennyire a magyar pártok vagy akár a civil szervezetek gondolják. A mi társadalmunk nem tartja kevésbé fontosnak környezetünk védelmét mint az Unió fejlettebb országainak polgárai, a közélet viszont alig fókuszál ilyen témákra. Ami a sajtóban megjelenik, az sokszor "sötét zöld" álláspont, globalizáció elleni tiltakozó akció vagy egyszerű szavazathajhászás, gyenge lózungokkal. A Fidelitasban pedig sok olyan fiatal van, aki valóban használható gondolatokkal rendelkezik a környezetvédelem területén, Demeter Zita és a Zöld Kabinet is egyre aktívabb szerepet vállal. Szerintem a Fidelitas válhat olyan ifjúsági szervezetté a közeljövőben, amelyik elfoglalja ezt a terepet, és hiteles, fiatalos, valóban értelmes környezetvédő gondolatokkal rendelkezik.

A másik terület, amelyen szívesen dolgoznék alelnökként, a jelenlegi munkámhoz is kapcsolódó infokommunikáció. Alapvetésem, hogy Fidelitasnak fejlődnie kell az online közösségszervezésben, és aktívabban kell jelen lennie a világhálón. El kell fogadni a tényt, hogy az internetnek legalább akkora ereje van a fiatalok véleményének alakításában, mint az összes többi médiának együttvéve. Az idősebb politikus-generáció pedig ezen a csatornán sokkal kevésbé mozog otthonosan, mint mi, fiatalok. Nem azt mondom, hogy a lakossági fórumoknak, a narancssárga dzsekis standolásoknak vagy az aláírásgyűjtésnek nincs értelme, csupán azt, hogy a mi nemzedékünk, finoman fogalmazva, nem ebben rendelkezik versenyelőnnyel. A Fidelitas célja kell legyen, hogy az interneten megkerülhetetlen véleményformáló erővel bírjon, amihez a közösségi oldalakon sokkal aktívabb jelenlét szükséges. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr473067222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása