HTML

Utolsók közt a hatvani kórház

2008.01.20. 19:36 :: Oroján Sándor

Egy kedves ismerősöm ma hívta fel a figyelmem a www.hazipatika.com -on elérhető kórház-rangsorra.
Bizony, a hatvani intézmény az utolsók közt végzett - a rangsorolható 226 egészségügyi ellátóintézmény közül csupán a 167. helyen.
Ez főleg annak tükrében érdekes, hogy  a hatvani szocialisták nem győzik dícsérni a javuló ellátást, a sikeres konstrukciót.
Kár, hogy ezzel még a tragikusan gyenge magyar mezőnyben is az utolsók közt kullogunk.
Ezzel szemben örülhetünk a pénzemberek sikereinek, Érsek ezt nyilatkozta a napokban: "a Hospinvest működtetésében lévő hatvani, s a vele együttműködő, szintén Hospinvestes gyöngyösi kórháznak "van jövőképe", a hatvani például az idénre már szerény nyereséget tervez."
Reméljük, a nyereséggel elégedettek lesznek a befektetők, és barátilag megveregetik a Jó Polgármester Úr vállát.

2 komment

Egy hatvani lakos véleménye a parkolásról

2008.01.18. 21:21 :: Oroján Sándor

A következő e-mail egy hatvani állampolgártól érkezett hozzám, elgondolkodtató.
Főleg annak tükrében, amit Érsek Zsolt Polgármester Úr nyilatkozott ma a Diórádiónak.

1 komment

Papírjuk van a parkolási Káoszról

2008.01.17. 21:47 :: Oroján Sándor

A mai rendkívüli testületi ülésen ismét változtattak a parkolási rendszeren.

Az egyik mósosítás örvendetes, amint azt már korábban megírtam, a minimálisan megváltható időtartam fél órára csökkent, díja 70 Ft.
A másik módosítás adminisztratív jellegű, azért volt rá szükség, mert a szocialisták egy már nem létező utcában is bevezették a parkolási díjat. A terület ma a Kossuth tér részét képezi. :)

A napirend elején kértem, vonjuk vissza az egész rendeletet úgy, ahogy van, és gondolkodjunk el másik megoldáson - esetleg az Európai Modellen -, ezt zsigerből elutasították.
Mivel a FIDESZ a teljes rendszert és bevezetésének módját következetesen elutasítja, ismét nemmel szavaztunk, habár a jelenlegi rendszer szerintünk is kevésbé rossz mint az előző - de még mindig kritikán aluli.

Az ülés jegyzőkönyvének elkészülte után a hazugságok rovat újabb szereplőkkel, velős eszmefuttatásokkal bővül majd - addig azonban várnotok kell, egyik "klasszikust" sem szeretném megsérteni azzal, hogy ponttlanul idézek tőle.

 

Szólj hozzá!

Részleges siker - olcsóbb parkolás!

2008.01.15. 21:27 :: Oroján Sándor

A hatvani szocialisták parkolási rendszere rossz, ezt március óta mondjuk. Március óta hajtogatjuk: indokolatlan sarc, fölösleges és túlzott teher a lakosság számára; nem mellékesen ésszerűtlen az egész (ld. Parkolási díj Hatvanban).

Két hét alig telt el a bevezetése óta, újabb, érdemi módosításra kényszerültek a szocik - a csütörtöki rendkívüli ülésen a minimális várakozási időtartamot egy óráról fél órára csökkentik.

Így nem 140, csak 70 Ft-ot kell fizetni az ügyet intéző, rövid ideig várakozóknak.

Reméljük, a szocialisták belátják végre: az arrogáns hozzáállás legközelebb is kapkodáshoz, kaotikus viszonyokhoz vezet. Talán legközelebb hamarabb hallgatnak a józan ész hangjára, az ellenzék kritikáira.

Megjegyzem: a mostani módosítás is csupán félmegoldás. Az egész rendszert el kéne törölni, és más megoldást találni a központ zsúfoltságára, például az Európai-Modellt. Vajon mennyi időnek kell eltelnie, hogy erre is rájöjjenek?

Szólj hozzá!

Fidelitas Jótékonysági Bál a vak gyerekekért

2008.01.15. 18:59 :: Oroján Sándor

Február 2-án kerül sor az idei Fidelitas Jótékonysági Bálra. A tavalyi remek este sikerén felbuzdulva a Belvárosi Fidelitas csoport szervezi meg az országos rendezvényt, amelynek teljes bevétele ismét a Vakok Batthyány László Gyermekotthonát illeti.
A bálon fővédnökként vesz majd részt Lévai Anikó asszony.

Ha téged is érdekel, kattints a http://www.bal.fidelitas.hu -ra.
Én idén sem hagyom ki... :)

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása