HTML

Az IVSZ elnöke volt a vendégünk

2008.05.23. 23:02 :: Oroján Sándor

Ma délelőtt a FIDESZ Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportjának ülése zajlott Budapesten, a Képviselői Irodaházban ("Fehér Ház"), amin én is részt vettem. Biztos tudjátok - ezt a munkacsoportot vezeti Nyitrai Zsolt, akinek én vagyok a kabinetvezetője. És ilyen minőségemben lehetőségem van megismerkedni az informatika, a mobilvilág, a digitalizáció országos kérdéseivel, és kapcsolatba kerülhetek olyan nagynevű emberekkel, mint Keresztesi János, az Informatikai Vállalkozások Országos Szövetségének elnöke, vagy Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke.
A mai ülésen a vállalkozásokról, adórendszerről, internet adóról és az informatikai piacon létrehozandó új minősítő védjegyről, az IVSZ-védjegyről volt szó (link az erről szóló cikkhez).

Remélem, a munkacsoportban szerzett tudásomat egyszer Hatvanban is hasznosíthatom. Kíváncsi vagyok, meddig kell még minden anyagot, változtatást, még kilóra is sok papírt kihozni minden képviselőnek az egyes ülések előtt. És ez most nem a világmegváltó ötlet részemről, csupán annak demonstrálása, hogy Hatvanban az informatika közigazgatásban történő felhasználása gyerekcipőben jár, még belső kommunikációra sem használjuk. Még a testületi ülés meghívói sem jönnek e-mailen...

Szólj hozzá!

Alkalmazotti lázadás a HospInvest ellen

2008.05.22. 22:46 :: Oroján Sándor

Küszöbön a botrány Egerben, az alkalmazottak fellázadtak a privatizáló HospInvesttel szemben.
"Az egri Markhot Ferenc kórház 1300 dolgozója közül már minden második megtagadta, hogy feladja eddigi közalkalmazotti jogviszonyát és új szerződéssel dolgozzon tovább a HospInvest Zrt. által privatizált intézményben." - írja a hirtv.hu.
Az alábbi linken olvasható a teljes cikk videóval.
http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=215493

Kíváncsi vagyok, mennyire lehet ezek után fejlesztésnek titulálni a kórházprivatizációt...

6 komment

Visszavont összevonás!!!

2008.05.20. 16:48 :: Oroján Sándor

Most hívott fel Osváth Péter a megyei Művelődési és sportiroda vezetője, aki közölte: elmarad a holnapra tervezett megyei oktatási bizottsági ülés. Víg Zoltán, Lőrinci polgármestere visszavonta az intézmények összevonására vonatkozó előterjesztését, így vált okafogyottá holnapi ülésünk. Ma ülésezett a lőrinci oktatási bizottság, ahol a lakossági felháborodásnak eleget téve fújt visszavonulót a szocialista támogatással megválasztott polgármester. Példát vehetnének róla a hatvaniak is, akik a demokrácia íratlan szabályait megszegve, az egyhangú tiltakozás és józan megfontolás ellenére is a "zsebükre hallgattak" összevonás-ügyben...

7 komment

Válasz Víg Zoltánnak

2008.05.20. 14:51 :: Oroján Sándor

Úgy gondolom, a lőrinci polgármester személyes kommentjére érdemes súlyához mérten, külön posztban válaszolni. A korrektség kedvéért előbb közlöm Víg Zoltán kommentjét, majd reakciómat:

Szólj hozzá!

Újhatvani Jótékonysági Bál - képek

2008.05.20. 14:41 :: Oroján Sándor

Íme néhány kép az újhatvani templom felújításáért tartott jótékonysági bálról. Az adakozók közel félmillió forintot gyűjtöttek össze a nemes célra - Csontos Atya köszönetét ezúton tolmácsolom.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása