HTML

A Kókusz Klub is téma volt testületin

2008.05.29. 22:01 :: Oroján Sándor

Sajnos, a fiatalok szórakozása is kis híján politikai csatározás témájává vált ma délután. Az egyebek napirendi pont keretén belül kérdeztem Polgármester Urat, hogyan kívánják felhasználni a költségvetésben tervezett 300 000 Ft-ot, amit drogprevencióra szántak. Ő válaszként kérte, hogy tegyek, tegyünk javaslatot az elköltésre... Vagyis ötlet nincs, mondjam meg én.
De közbeszólt lokálpatrióta képviselő társunk, aki a FIDESZ támogatásával indult a 2006-os választáson, és kifejtette véleményét, miszerint nem ezzel kéne foglalkozni, inkább nem kéne olyan rendezvényeket szervezni, ahol a fiatalok részegen szédelegnek, verekednek, rendőrökkel kötözködnek, stb. Talán a fiatalok részeg drogosok, nincs keresnivalójuk este 8 után sehol? Nem szórakozhatnak, agresszívek és tiszteletlenek?
Szerintem nem így van. Szervezőként azt mondhatom: ilyen kulturált, konfliktusmentesen szórakozó fiataloknak még sosem csináltam bulit, talán csak a Fidelitas családias hangulatú diszkói foghatók ehhez. Jelmondatunk pedig az volt: "drog nélkül is jó buli". Mi megtettünk minden tőlünk telhetőt, az eredmény, pedig önmagáért beszél. Ezt, kedves olvasóim, ti tudhatjátok legjobban, hisz sokan ott voltatok...

komment

Ismét megszavazták a sorvasztást

2008.05.29. 21:26 :: Oroján Sándor

Oktatásfejlesztés helyett elvonások, és az ellenzék heccelése jellemezte a mai "vitát" a következő tanév előkészítésével kapcsolatban.
A szocialista, lokálpatrióta, ÖHE "frakciók" megszavazták az óvodai csoport és a három álláshely megszüntetését.
Ami ennél érdekesebb: mivel az előterjesztéshez és napirendhez több határozati javaslat (7) is tartozott (ezek közt volt számunkra támogatható is, sőt, szólt egy a Bajza és Széchenyi Társulási Tanácsban működtetéséről is), és alapvetően nem értünk egyet a hatvani oktatáspolitikával, egy csokorban mindet leszavazta a FIDESZ-KDNP Frakció. A polgármester rögtön nekem támadt, hogy le kívánok-e mondani a Társulási Tanácsban betöltött tisztségemről is, illetve vajon a munkában részt veszek-e ezután. Meglepőnek tartottam a kérdést. Visszakérdeztem, ezek szerint nincs jogom nemet mondani? De van, válaszolta Érsek, én közöltem, hogy akkor eszerint járnék el, vagyis nemmel szavazok és dolgozom. Ennyiben maradtunk.

11 komment

A bizottság megszavazta a sorvasztást

2008.05.26. 17:16 :: Oroján Sándor

Az elmondott kritikák dacára az oktatási bizottság szocialista tagjai megszavazták az óvodai csoport és a három álláshely megszüntetését. Nem is cáfolták, hogy kivonják a bérmegtakarítást az oktatásból. Az érdemi reakció helyett inkább arról beszéltek nagy általánosságban, hogy ők mindent, de legalábbis sokat megtesznek az oktatásért Hatvanban, és ez most szakmailag is jó döntés, hosszútávú folyamatba illeszkedik. Mi reméljük, hogy a folyamat maximum két évig lesz "hosszútávú", utána semmiképp sem haladunk tovább az oktatás ilyen értelemben vett "fejlesztésének" száz apró szakmai döntéssel kikövezett útján.

4 komment

További sorvasztás az oktatásban

2008.05.26. 12:13 :: Oroján Sándor

Ma ülésezik a hatvani képviselő testület Oktatási és Kulturális Bizottsága. A napirendek között szerepel a 2008/2009-es tanév előkészítése, amely a szocialista tervek szerint további leépítéseket hoz az oktatás területén. A tartalmat egy idézet jól összefoglalja: "a jelenleg működő 18 óvodai csoportot a pénzügyi ráfordítások hatékonyságát figyelembe véve a jövőben célszerű egy óvodai csoporttal csökkenteni".

Kicsit tovább olvasva: "A csoport megszűnésének időpontjában két óvodapedagógusi és egy dajka álláshely megszüntetésre kerül az intézményben".

Ami ezen felül érdekes, hogy idén nem kevesebb, hanem 2 fővel több elsős jelentkezett iskolába - a gyereklétszám-csökkenés teóriája megdőlni látszik.
Kíváncsi vagyok ennek ellenére hányan fognak a szocialisták közül ezzel érvelni.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása