HTML

Tandíjvita a Dió Rádióban

2008.03.02. 13:34 :: Oroján Sándor

Ma lezajlott a régóta beharangozott  vita a  tandíj és  népszavazás  kérdéskörében.
Sajnos Jánosi Zoltán
családi okok miatt nem jött el, helyette Szén Gabriella megyei alelnökkel beszélgettünk a fiatalokat hátrányosan érintő intézkedésről.

Gabriellát arra kértem, lépjünk fel közösen azért, hogy a fiatalok részt vegyenek a népszavazáson, adjunk ki közös felhívást akár reklám formájában, amelyben a részvételre buzdítjuk a fiatalokat.

Eddig minden népszavazáson közösen álltak ki a politikai szervezetek amellett, hogy az emberek éljenek demokratikus jogukkal, hiszen ez a többségi döntés, a stabil demokrácia alapja. Sajnos, Gabriella nem volt hajlandó közös állásfoglalásba bocsátkozni, szerinte nem baj, ha az emberek otthon maradnak.

Nos, talán ez a legfontosabb tanulsága a mai beszélgetésnek: a demokratikus alapelvek a szocialistáknál nem állnak a napi politikai érdek fölött.

Remélem, ez újabb ok arra, hogy a hallgatók, olvasók elmenjenek március 9-én, vasárnap, és 3xIGENnel szavazzanak.

21 komment

Impresszió

2008.02.28. 23:54 :: Oroján Sándor

A mai testületi ülésen több dolog rendhagyó volt. Mától egy újságíró videófelvételt készít a testületi ülésekről, amely lehetővé teszi, hogy utólag is visszakövessük a történteket. A hangfelvételhez ugyanis nem juthatunk hozzá, csupán a nem szószerinti jegyzőkönyvhöz, és csak több nap után.
A szocik láthatóan nagyon meglepődtek és berágtak a videózáson. Talán szerintük csak nekik van joguk felvételekhez jutni?


20 komment

Arrogancia

2008.02.28. 19:20 :: Oroján Sándor

Ma a szocialisták levették napirendről Balla Attila indítványát, hogy vonja vissza az önkormányzat a vendéglátóhelyek nyitva tartásáról szóló rendeletét. Kínos nekik a kérdés, beszélni sem hajlandók róla. Homokba dugják a fejüket, és szégyenkeznek.
Pár ponttal később a polgármester és az alpolgi fizetését emelik meg, ezzel együtt a képviselőkét is. Méltatlan lett volna az ülésen maradni ezután, ezért a FIDESZ szünet után nem ment vissza az ülésre. Az ülésen történtekről még tájékoztatni fogok az oldalon.

16 komment

Vita vasárnap, a Dió Rádióban

2008.02.27. 23:00 :: Oroján Sándor

Vasárnap reggel 9 órától 10 óráig, élő adásban kerül sor a tandíjjal kapcsolatos vitára. Előreláthatóan a 60 perces műsorból 35-40 perc nettó beszélgetésre van lehetőség.
Jánosi Zoltánt felhívtam délután, és ezt a megoldást javasoltam neki, hiszen az Eger TV igen körülményes lett volna. Jánosi elfogadta.
A moderátor Pócs József lesz.

10 komment

Megdöbbentő videó

2008.02.27. 12:10 :: Oroján Sándor

Új Guinness rekord! Videó bizonyítja: az alábbi személynek a legvastagabb a képén a bőr. Sivatagi Sas hiába igyekszik, ezt a hazugságot túlteljesíteni nem lehet...

10 komment

süti beállítások módosítása